Potatis- och ärtsallad med rostbiff

Även om det är mitt i grönsakssäsongen kan det vara bra att ha frysta ärter på lut för den som vill göra en snabb potatissallad. 383 kalorier per portion 12 g fett 31 g protein 34 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600g färskpotatis
  • 250 g frysta ärter
  • 10 rädisor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 400g skivad rostbiff

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen med skal. Häll av, halvera och lägg upp den på ett fat. Koka ärterna enligt anvisning på förapckningen, kyl dem i kallt vatten.
  2. Häll av och strössla över potatisen.
  3. Ansa och halvera rädisorna, lägg dem på fatet.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda dem med olja, vinäger, senap, honung, salt och peppar.
  5. Ringla dressingen över potatissalladen och fördela rostbiffen över. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…