Potatis- och kikärtsbullar med asiatisk touch

Överraskande gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bullarna:
  • ½ kg potatis
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • ½ kg tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Sås:
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mango chutney

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka ca 15 minuter i saltat vatten. Låt svalna. Lägg i en bunke tillsammans med kikärterna. Krossa med en mortelstöt eller mixerstav. Hacka löken fint och blanda i tillsammans med ägg, pressad vitlök, oljan och kryddorna. Mixa till en jämn smet. Stek på ganska låg värme 6-8 min per sida. Gör salladen under tiden.
  2. Skär tomaterna i småbitar. Hacka salladslökarna. Riv vitlöksklyftan och blanda alltihopa i en skål. Salta och peppra. Snåla inte med pepparn. Ringla över olivoljan.
  3. Blanda yoghurt och mango chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…