Potatis och köttfärs i lergryta.

Snabb och god allt-i-ettgryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar
  • 400 g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor lök
  • salt
  • svartpeppar
  • soja
  • vatten alt buljong

Gör så här

  1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter.
  2. Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt
  3. Skär paprikan i grova bitar.
  4. Skiva och bryn löken lätt.
  5. Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven.
  6. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader.
  7. Efter ca halva tiden i ugnen - ca 30 minuter - ta ut grytan. Späd med vatten blandat med 1 msk fond och lite soja.
  8. Ställ in grytan i ugnen igen. Maträtten är färdig efter drygt 60 minuter.
  9. Prova med sticka om potatisen är mjuk.
  10. Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple.
  11. Halvera brysselkålen och skär äpplet i små klyftor.
  12. Salta och krydda med kryddpeppar och bryn i stekpanna tills de fått lite färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept