Potatis- och majsplättar

Matigare plättar som serveras med en fräsch gurkyoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 2 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 600 g fast potatis
  • 340 g majskorn
  • 2 msk smör
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa samman mjöl, mjölk och socker till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skala och riv potatisen fint. Låt majsen rinna av. Blanda ner potatisen och majsen i smeten.
  4. Stek plättar, ca 10 cm i diameter eller i plättlagg i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen medan du steker resten så håller de sig varma.
  5. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Blanda gurkan med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera plättarna med gurkyoghurten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept