Potatis- och spenatterrin

Ett festligt tillbehör som passar till det mesta. Kan med fördel lagas minst en dag i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2½ dl riven Västerbottenost
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 80 g babyspenat
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva potatisen mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer 1½ liter. Blanda potatis, riven ost och finhackad vitlök. Salta och peppra lite.
  3. Lägg hälften av potatisen i formen. Fortsätt med spenat och avsluta med resten av potatisblandningen. Vispa ihop äggstanningen och häll på den. Se till att den rinner ner ordentligt i potatisen.
  4. Ställ formen i en långpanna fylld med vatten upp till halva formen. Grädda mitt i ugnen i ca 1½ timme tills det känns mjukt. Täck med folie om terrinen får för mycket färg. Låt svalna helt och ställ kallt till serveringsdags.
  5. Det är gott att bryna skivor av terrinen i smör före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr