Potatisbullar med bulgur och kryddörter

Potatisbullar med kryddor och bulgur är en välkommen omväxling till pommes frites.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fast potatis
  • 200 g bulgur
  • ½ liter grönsaksbuljong
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g keso
  • 1 ägg
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad oregano
  • 2 msk hackad persilja
  • Peppar
  • Salt
  • Olja till fritering

Gör så här

  1. Skala potatisen, skölj och koka den i saltat vatten i ca 15 minuter. Häll av vattnet, låt rinna av och riv den på rivjärnets grövsta sida medan den fortfarande är varm.
  2. Koka upp bulgur i en kastrull med grönsaksbuljong, ta av från plattan och låt svälla under lock ca 15 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda den rivna, ännu varma potatisen med bulgur, lök, vitlök, keso, ägg, mjöl och kryddörter.
  4. Krydda blandningen med salt och peppar och låt svalna.
  5. Forma små bollar av potatisblandningen med fuktiga händer.
  6. Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller gryta, fritera potatisbollarna gyllengula, några i sänder.
  7. Ta upp dem med en hålslev, låt droppa av på hushållspapper.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…