Potatisfocaccia á la viktväktarna

1 stort bröd. Blir 30 bitar och värde 2.5 poäng per bit Gott tillbehör till soppor, grytor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 17 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 400 g kokt pressad potatis
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 6 dl fingervarmt vatten

Gör så här

  1. Använd gärna maskin.
  2. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Blanda i potatis och salt.
  3. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg.
  4. Spara resterande mjöl till utbakning.
  5. Det är här man kan ha i soltorkade tomater, oliver eller örter i degen.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
  7. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  8. Sätt in brödet i ugn, 225¤ som sänks till 200¤ ca 25 minuter.
  9. TIPS! Tillsätt gärna soltorkade tomater, oliver eller örter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matnytt

Norsk kållåda

En rätt som är både billig och enkel att tillaga, men jättegod. Påminner mycket om vår kålpudding.