Potatisgratäng med Kelda ostsås

Man lägtar ju efter en potatsgratäng även på sommaren. Detta recept fungerar även med "färskpotatis".

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg Potatis, (skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta, (hackad) eller villökspulver
  • ½ tsk Salt
  • 1 st förpacknining Kelda Ostsås, (2½ dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnenpå 200 grader
  2. Skala och skiva potatisen, spola den under kallt vatten, låt den rinna av. Smörj en form lägg i potatisen. Hacka eller pressa vitlöken över och salta,
  3. Slå på ostsåsen ( den kan blandas ut lite med ett par droppar mjölk eller grädde om man tycker att det ser lite ut). Sätt in formen i mitten av ugnen.
  4. Brukar vara färdig efter 40-45 minuter (prova med sticka)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr