Potatisgratäng på mitt vis

Genom att man kokar ingredienserna i 3-5 minuter blir lök och potatis mjuka och man behöver inte ha gratängen så länge i ugnen. Genom att använda både mjölk och grädde blir den inte så "fet". Samma effekt har det att man använder flytande margarin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 medelstora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • ca 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl riven ost.
  • Flytande margarin eller matolja

Gör så här

  1. Skala potatis och skär i skivor. Skär lök och hacka i små bitar. Häll mjölk och vispgrädde, salt, peppar, potatis och lök i en kastrull. Låt koka upp och koka på svag värme ca 3-5 minuter.
  2. Häll blandningen i en smord ugnsform. Strö över riven ost.
  3. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter, 225 grader

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.