Potatissallad med grönsakspytt

En lite annorlunda potatissallad med grönsakspytt. Nytänkande och supergott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g små kulpotatisar
  • 500 g vegetarisk pytt med gul- och orange morot, kålrabbi och rödlök (Ica)
  • 11 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl créme fraiche
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Dela varje potatis i fyra klyftor och koka dem mjuka. Häll av kokvattnet och låt dem svalna. Blanda pytten med olivoljan, krydda med salt och peppar. Häll den på den förvärmda plåten. Sätt in mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt rotfrukterna svalna.
  3. Riv det yttersta skalet av citronen. Plocka av basilikabladen och skär dem grovt. Blanda citronskal, basilika, senap och créme fraiche i en bunke. Vänd ner potatisen, pytten och spenaten i såsen. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept