Prosccuitiolindade Kycklingbröst med parmesan och basilika på wokbädd

Gott till vardags som till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 4 skivor prosccuitio
  • 100 g hyvlad vällagrad parmesan
  • 4 kvistar färsk basilika
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsakwok:
  • 2 schalottenlökar
  • 1 squash
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 100 g champinjoner
  • Sås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 tsk tomatpuré
  • 10 finskurna basilikablad
  • Rivet skal och saften från ½ citron
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär en skåra i kycklingen och lägg i en skiva skinka, hyvlad parmesan och basilika. Fäst en tandpetare för öppningen så att inte allt rinner ut. Stek i olivolja och flytta över till en ugnsfast form. Fortsätt att steka i ugnen i ca 20 min.
  2. woken: Finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i bitar och skiva champinjonerna. Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs grönsakshacket i vitlök i några minuter tills en fin färg kommit och squashen har blivit mjuk, strö över lite salt.
  3. Såsen: Finhacka löken och krossa vitlöksklyftan. Skålla och skala tomaterna och dela dem på mitten. Skär paprikorna i bitar . Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under omröring i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med vatten om såsen blir för tjock.
  4. Ta ut kycklingbrösten från ugnen och lägg dem i såsen och låt sjuda i 5 min. 
  5. Koka ris eller pasta... eller utan om man föredrar Lchf
  6. ät och njut

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept