Pumpasoppa med räkor

Denna goda soppa hade vi som förrätt vid Halloween ett år. Av det tomma pumpaskalet görs en fin lykta som du sätter utanför entrén med ett värmeljus inuti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg pumpakött
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 rejäl dillkvist
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Skalade räkor
  • Oljan:
  • 1 dl rapsolja (olivolja)
  • 25 g dill
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att göra oljan genom att mixa dill och olja och smaksätta den med salt o peppar.
  2. Skala pumpan och skär i cm-stora bitar som kokas ca 20 min i grönsaksbuljongen tillsammans med dillkvisten. Ta bort dillkvisten, lyft upp pumpaköttet och mixa det. Lägg tillbaka purén i buljongen och slå på vinet och grädden. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering läggs några räkor mitt i soppan samt att dilloljan ringlas över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…