Pytt i panna med senaps och gurksås LCHF

Mycket god. Man kan blanda lite vad man vill till pytten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Sås:
  • 1/3 philadelphiaost
  • 2/3 crème fraiche
  • Dijonsenap, efter smak
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Hackade smågurkor
  • Hackad persilja
  • LCHF Pytt-i-panna
  • 300 g kassler eller skinka skuren i kuber
  • 1 paket bacon, skuren i bitar
  • 1-2 gula lökar, grovt hackade
  • 100 g färska champinjoner i kvartar
  • 200 g färdigkokt brysselkål i kvartar
  • Smör till stekningen
  • 4 ägg, stekes

Gör så här

  1. Sås:
  2. Ör ihop Philadelphiaosten och Créme fraichen.
  3. Smaksätt med senap, vitpeppar och salt.
  4. Blanda ner några smågurkor och strö på lite perilja.
  5. Låt stå och dra någon timme i kylskåpet innan serveringen.
  6. Pytt i panna:
  7. Skär kassler eller skinka i små kuber.
  8. Tärna baconet.
  9. Hacka löken grovt
  10. Dela champinjonerna i 4 delar.
  11. Dela den kokta brysselkålen i 4 delar
  12. Stek baconet några minuter tills den fått färg.
  13. Lägg över baconet på ett fat medan du steker svampen och löken.
  14. Lägg i det andra köttet och låt det steka med en stund.
  15. Lägg till sist i brysselkålen och baconet och låt allt steka tills det känns färdigt.
  16. Stek äggen, färdigt att servera. Smaklig spis.
  17. Servera gärna en grönsallad till.

Kommentarer

Jättegott blev det! Såsen gjorde susen till denna rätt. Jag bara älskar brysselkål :)
Ska det inte vara potatis?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…