Pyttipanna med färskpotatis och tomater

Gott, enkelt, snabbt och somrigt! Mättande och svenskt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis (15 tvättade)
  • 3 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g falukorv
  • 4 ägg
  • 8 körsbärstomater
  • ½ dl färsk persilja
  • 2 msk färsk gräslök
  • Vitpeppar
  • Torkad oregano
  • Salt

Gör så här

  1. Skär potatisen i munsbitar och stek långsamt på medelvärme i en djup stekpanna med smör.
  2. Under tiden, värm ännu en panna, liten lägre, och häll i olivolja. Fräs finhackad vitlök och hackad lök tills allt är mjukt. Tillsätt detta till potatisen.
  3. Det är lite fett kvar i pannan så stek falukorven i munsbitar tills den fått yta.
  4. Känn på potatisen och när den är mjuk, stek fyra ägg i den andra pannan.
  5. Dela tomaterna i hälften och finhacka örterna.
  6. Smaksätt pyttipannan med örter, salt, peppar och häll i tomaterna. Rör om, och servera.
  7. Lägg äggen överst och servera med rödbetor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…