Quiche Lorraine

En riktigt god och matig paj med skinka och emmentalerost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 150 g rökt magert sidfläsk eller skinka
  • Smör
  • 3 dl riven ost, t ex emmentalerost
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Hacka samman smör, mjöl och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Låt den stå ca 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Skär fläsket i tärningar och bryn dem lätt i smör i en stekpanna. Låt svalna och lägg tärningarna i botten av pajformen och därefter osten.
  3. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och kryddor. Häll det i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen har stannat.
  4. Servera gärna med en grönsallad.

Kommentarer

Smaskigt recept som uppskattades av alla. Tog 50/50 vetemjöl/majsmjöl, ngt jag gillar personligen men det är ju olika, det ger en frasig och god kant.
Vi gjorde dennna på jobbet. Alla tyckte den var jättegod. Kan rekommenderas

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…