Quinoa med knapriga skockor och lax

Gott med olika sorters "gryn" på menyn. Prova.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 citron
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk timjan
  • 4 portioner quinoa
  • 3 msk gräslök hackad
  • 3 msk dill hackad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk senap osötad
  • 200 g sockerärtor
  • 100 g rökt lax
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tvätta citronen och riv skalet.
  2. Skala skockorna, skiva tunt och lägg i en bunke med vatten och saften från halva citronen. (Det är för att de inte ska mörkna.)
  3. Klappa skockaskivorna torra med en handduk. Stek dem i olivoljan tillsammans med timjanen i en stor stekpanna. Salta och peppra. Stek på rätt svag värme tills skivorna mjuknat och fått fin färg.
  4. Koka quinoan. Gör som det står på paketet. Hacka dillen och gräslöken.
  5. Blanda ner i yoghurten i en skål tillsammans med det rivna citronskalet och senapen. Smaka av med pressad citron och salt.
  6. Koka sockerärtorna någon minut. Skär laxen i strimlor.
  7. Lägg upp quinoan på fat och toppa med stekta skockor, sockerärtor, laxstrimmel och yoghurtsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…