Quorn au vin

En klassisk gryta på fågel, här lagad med quorn istället. Vegetarisk bacon finns i flera varianter. Det finns bland annat quornbacon och sojabacon i de flesta välsorterade mataffärer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g quornfiléer
  • 2 msk olja
  • 100 g vegetarisk bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk lantbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk sojasås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Ris, kokt potatis eller potatisgratäng

Gör så här

  1. Fräs filéerna i olja tills de fått fin stekyta. Om baconet är fryst kan det steka med. Lägg åt sidan. Hacka löken och skiva svampen. Fräs tills löken är gyllengul.
  2. Skär filéerna i mindre bitar. Blanda med bacon, lök och svamp. Häll på vin, vatten, buljong, sojasås och kryddor. Låt koka i några minuter. Smaka av eventuellt med mer salt och peppar.
  3. Servera grytan med ris, kokt potatis eller potatisgratäng.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept