Quorn och banan i vietnamesisk marinad

Mumsiga bitar att servera till ris och grönsaker eller som tillbehör till Vietnamesisk kålsallad. Tips: byt ut quornbitar med kyckling eller räkor för variation

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 Quornfiléer
  • 1-2 bananer
  • ½ dl fisksås
  • 1 lime (saften, ca ½ dl)
  • Knappt ½ dl socker (helst palmsocker)
  • 1 röd chili eller½ -1 tsk torkad chili
  • 2 msk jordnötsolja (kan bytas ut mot annan vegetabilisk olja)
  • ½ dl färsk koriander
  • 1 msk olja för stekning

Gör så här

  1. Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål.
  2. Pressa en limefrukt
  3. Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills allt socker löst sig. Blanda i chili, hackad koriander (spara lite till garnering) och jordnötsolja.
  4. Häll marinaden över quornbitar och banan blandningen. Vänd .försiktgt runt, så alla bitar lagts i marinad. Låt dra i minst 30 minuter.
  5. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
  6. Häll i quorn och bananblandningen även marinaden i stekpannan. Låt steka tills det mesta av marinaden kokat bort och quornbitarna fått fin färg.
  7. Servera med ris och grönsaker, eller med Vietnamesisk kålsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept