Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma

En helt vegetariskrätt med mycket smak. För den som vill går det utmärkt att göra grytan med kyckling, fisk, skaldjur eller lamm också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 2 gröna äpplen
  • 1 morot
  • 2 röda lökar
  • 1 röd paprika
  • En halv grön chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 msk grön currypasta
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • 2 msk misopasta
  • 1 påse tinade quornbitar
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner råris

Gör så här

  1. Koka råriset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär aburginen i små tärningar, finstrimla vitkål, tärna äpple, riv morot, finhacka lök. Kärna ur och hacka paprikan och chilin.
  3. Hetta upp pannan med oljan till medelvärme och fräs grönsakerna lätt. Rör i currypastan, kokosmjölken, kardemumma, kokos samt fonden. Sjud ca 5 minuter under lock. Tillsätt sedan vatten, miso och quornbitarna, låt allt koka upp och småputtra cirka 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer currpasta.
  5. Servera grytan med råris.

Kommentarer

Gott, men jag tyckte det smakade nästan bara kardemuma så jag ska använda lite mindre nästa gång.

Liknande recept