Raberbersallad med sötmilda räkor

Krispig rabarber och fänkål samsas med kryddig dill och sötmilda räkor i en lätt lunch. 10 poäng för viktväktare

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 fänkål
  • 1 dl konc inläggningslag (Dan Sukker)
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 kg räkor med skal
  • 6 skivor kavring
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • 80 g frisé- eller mizunasallad
  • 2 avokador
  • 1 kruka dill
  • Citrondressing:
  • Skal från 1 citron, gärna ekologisk
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa rabarber och fänkål. Skiva så tunt det går på längden med potatisskalare eller mandolin. Låt ligga i iskallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda inläggningslag och vatten enligt anvisningen på förpackningen. Salta.
  3. Häll av rabarber och fänkål i durkslag. Blanda med lagen, låt dra 5 min och sila av.
  4. Skala räkorna.
  5. Citrondressing: blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda räkorna med 1/3 av dressingen.
  7. Skär bort kanterna på kavringen, skär i 1x1 cm tärningar och rosta dem frasiga i torr stekpanna.
  8. Lägg upp spenat och sallad på ett fat. Halvera, kärna ur och skiva avokadon, plocka dillen och blanda dem i salladen. Ringla resterande dressing över.
  9. Lägg rabarber och fänkål på salladen. Lägg på räkor och kavringkrutonger.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept