Räkcocktail

God förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 tomat
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1 dl ärtor, små gröna
  • 1 liten burk sparrisknopp
  • Dillkvistar
  • Dressing:
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk olja
  • 1 msk dill, hackad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skär ägg och tomat i klyftor. Skölj och torka salladen. Spara några av de innersta bladen till garnering och skär resten i smala strimlor.
  2. Fördela salladen i botten på fyra portionsglas och
  3. lägg räkor, tomat och ärtor ovanpå.
  4. Vispa samman citronsaft, olja och dill. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över räksalladen.
  5. Garnera med äggklyftor, sparris och dillkvist.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…