Räkkrans med ris, curry och mango chutney

En höjdare, kanske till midsommar när man är många. Man kan göra den dagen innan och garnera strax innan servering. Servera med en god sås och grönsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 800 g oskalade räkor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk curry eller mer efter smak
  • 2 msk mango chutney
  • 1 dl finhackad dill
  • Till garnering:
  • sallad, tomat, gurka och dill

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset kallna. Skala räkorna och dela i mindre bitar, spar några till garneringen. Rör samman gräddfil med kryddor, mango chutney och hackad dill. Rör ner först räkorna, därefter riset och blanda om ordentligt.
  2. Klä en rund hålform, ca 1 1/2 l, med plastfolie. Packa i röran och tryck till ordentligt. Låt stå kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Stjälp upp kransen på ett fat och garnera med sallad, tomat, räkor och dill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…