Räklandgång med ägg och majonnäs

Mycket god och läcker landgång med havets läckerheter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • 4 msk smör
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 g ärtskott
  • 4 kokta ägg
  • 2 avokador
  • 300 g skalade räkor, ca 750 g oskalad vikt
  • 4 små plommontomater
  • 4 blekselleristjälkar
  • 4 citronklyftor
  • 1 knippe dill
  • Majonnäs:
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl majsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • Garnera med:
  • 50 g ruccolasallad
  • 80 g stenbitsrom, röd
  • 75 g räkor, ca 200 g oskalad vikt
  • 10 skivor citronskivor
  • 50 g dill

Gör så här

  1. Kantskär bröden och bred smör på dem.
  2. Fördela rucolasallad och ärtskott på brödskivorna.
  3. Skala och skiva äggen.
  4. Dela, kärna ur och skala avokadorna.
  5. Skiva avokadon. Fördela ägg och avokado i grupper på landgångarna.
  6. Toppa med räkor, delade tomater, blekselleri, citronklyftor och dill.
  7. Majonnäs:
  8. Vispa samman senap, vinäger och äggula i en skål.
  9. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en tunn, jämn stråle och vispa till en majonnäs.
  10. Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Servera till landgången.
  11. Garnera med:
  12. Stenbitsrom, ruccolasalld, räkor, citronskivor och dill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr