Räkor- Camberi al vino Bianco

Detta är så himla gott, serveras med nygräddade baguetter skurna i skivor som man doppar. "Såsen" kan serveras i stor gemensam skål eller i småskålar till var och en.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skalade jätteräkor (stjärtskalet ska vara kvar)
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl olivolja
  • 2 finhackade vitlöks klyftor
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1-2 msk sweetchilisås
  • 2 medelstora tomater
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna, kärna ur tomaterna och finhacka dem.
  2. Blanda allt utom räkorna i en ugnsfast skål/form (ej för vid), blanda sist i räkorna. Rör runt så att räkorna blandas med "marinaden" och ställ kallt minst en timme i kylen. Rör gärna om ett par gånger så att alla räkor marineras.
  3. Tag fram formen och låt den stå ca 20 minuter så den inte är kylskåpskall när den ska in i ugnen. Sätt in formen i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter. Det skall vara genomhett.
  4. Strö lite finhackad persilja över som garnering.
  5. Servera med skuret bröd som doppas i den heta marinaden.
  6. Mums!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept