Räkor i currysås

Lunch eller förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 räkor
  • 25 g smör
  • ½ tsk curry
  • 3 flådda tomater utan kärnor
  • ½-1 dl vitt vin
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl tjock grädde
  • Salt
  • En aning cayennepeppar
  • ev. ½ hackad gul lök och
  • Persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs gärna upp skalet i smör med ½ hackad gul lök och några kvistar persilja. Sila, pressa ut smöret ur skalen . Fräs upp curryn i räksmöret. Tillsätt de hackade tomaterna, det vita vinet och paprikan. Låt allt koka ihop utan lock 10 min, sänk värmen till svag. Blanda den vispade grädden med mjölet och räkorna, rör ned räkgrädden i såsen. Sjud i 2-3 minuter, smaka av med salt och cayenne.
  2. Servera räkorna med sprödvärmt bröd

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept