Räkor i stark sås med konjak och sambal oelek

En rätt som passar till fredagskvällens mys. Ät gärna räkorna med bröd och ett glas öl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g tinade räkor med skal
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk vatten
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk konjak
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 ½ msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 3 msk finhackad scharlottenlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud på svag värme i 5 minuter. Lägg i räkorna. Låt dem koka med i 2 minuter.
  2. Låt allt svalna. Förvara i kylen tills rätten ska ätas.
  3. Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl.

Kommentarer

Såg väldigt gott ut. Men tyvärr så blev det allt för mycket tomatpuré smak som dominerade totalt, Räksmaken försvann helt. Jag tror att det hade blivit mycket bättre om man använt en liten klick puré och krossande tomater istället.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…