Räkpiroger

En god förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smördeg:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Fyllning:
  • 150 g skalade räkor
  • 1 knippa dill som hackas
  • Salt
  • Peppar
  • Kajennpeppar

Gör så här

  1. Fräs margarin och mjöl, rör i grädden och låt koka några minuter. Smaka av med dill och kryddor. Rör ner räkorna. Kavla ut smördegen och ta ut rundlar, ca 10 cm i omkrets. Lägg lite fyllning på varje, vik över halva degen och tryck till kanten med en gaffel.
  2. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. Servera dom heta.

Kommentarer

Förstår inte riktigt, hur mycket margarin, mjöl och grädde ska kokas innan dill, kryddor och räkor rörs ned?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr