Räkris med rosa sås

Som förrätt eller lättare lunch.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 300 g skalade räkor
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 200 g gröna ärtor, gärna petit pois
  • 1 dl kesella
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Sås:
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 msk Dansukker råsocker
  • 1-2 tsk curry
  • Garnering:
  • Citronklyftor
  • Dillkvistar

Gör så här

  1. Blanda samman riset med räkor, dill, purjolök, ärtor, kesella och crème fraiche. Pressa blandningen i en vattenskjöld kransform och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
  2. Blanda samman kesella, filmölk, tomatpuré, råsocker och curry.
  3. Stjälp upp räkriset på ett fat och garnera med dill och citronklyftor. Servera såsen till samt sallad och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…