Raggmunk

Oj vad jag älskar raggmunk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 800 g potatis
  • Smör, till stekning
  • 400 g sidfläsk, rimmat
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa samman mjölk och mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Skala potatisarna och finriv dem. Blanda ner i smeten.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.
  3. Stek på strax över medelvärme så att raggmunkarna blir genomstekta, utan att brännas. Stek ca 4 min på varje sida tills de har fin färg och frasig kant.
  4. Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnssäkert fat och håll dem varma i ugnen på ca 100°. Stek fläsket på medelvärme tills det är lite knaprigt. Låt det rinna av.
  5. Servera raggmunkarna varma med stekt fläsk och lingonsylt.

Kommentarer

Hej! Jag har själv detta recept och raggisarna blir supergoda :)
Toppenbra recept :-) Frasigt goda och detta blir mitt recept också i framtiden *ler*. /kram

Liknande recept