Raggmunk

Min variant av farmors rårakor. Kan serveras med stekt fläsk och lingon likväl som med crème fraiche, rödlök och löjrom.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 18-20 potatisar
  • 2 stora rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • Lite finhackad persilja
  • Lingonsylt
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och riv potatisarna på grövsta sidan av järnet.
  2. Blanda allt i en bunke , tillsammans med ägget och persiljan.
  3. Smält smöret/margarinet i en, eller helst två, stekpannor. Lägg i en önskad mängd av ”smeten” i en stekpanna och platta ut till en tunn plätt.
  4. Salta och peppra. stek på medelvärme tills plätten blir vackert brynt och genomstekt.
  5. Det tar 5-10 minuter per sida beroende på hur tjock rårakan är.
  6. servera med finhackad lök.

Kommentarer

Rårakor eller Raggmunk??? Det är 2 helt olika rätter Rårakor eller Rösti passar bättre in som rubrik. Betygsätter inte Rubriken
Rårakor eller Raggmunk??? Det är 2 helt olika rätter Rårakor eller Rösti passar bättre in som rubrik. Betygsätter inte Rubriken

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…