Rapsgriskarré med sötpotatischips

Egna rotsakschips är betydligt nyttigare- och billigare! - än köpta. Här med sötpotatis som serveras med en saftig karré. 435 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g sötpotatis
  • 2 tsk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipeppar
  • ½ tsk torkad mynta
  • Färska mynta- eller salviablad
  • 2 skivor mager karré, helst av rapsgris, á 125 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk smör eller olja till stekning
  • Garnering och tillbehör:
  • Färska myntablad
  • Blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta sötpotatisen väl och skala den. Skär tunna skivor, gärna på mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en skål och vänd runt dem med olja och kryddor och torkad mynta.
  3. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns vid. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter.
  4. Lägg mynta- eller salviablad på köttskivorna, salta och peppra och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida.
  5. Garnera med myntablad och servera med sötpotatischipsen och en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept