Renskavsgryta med pepparrot

Enkelt, snabbt, gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1-2 pkt renskav (1 pkt. brukar räcka)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Riven pepparrot ( ca en halv liten burk)
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Hacka löken. Fräs lök och renskav tillsammans. ( Det går lättast om renskaven är halvtinad.)
  2. Strö över mjölet och salt, peppar. Blanda.
  3. Häll över buljongen och låt puttra 20 min. under lock.
  4. Tillsätt pepparrot (efter smak) och grädden. Koka upp.
  5. Serveras med pasta eller ris och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…