Revben med rödvin och kanel.

Revbenspjäll marinerade i rödvin och kanel som kokas möra föst och sedan grillas eller ugnsteks.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ kg revbensspjäll
  • 4 lagerblad
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl rödvin
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk mörk soja
  • ½ tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Dela spjällen i portonsbitar. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i ca 30 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda resten av ingrediensrena till marinaden i en stor skål. Marinera spjällen i minst en 30 minuter upp till några timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Du kan också grilla spjällen på utegrill. Lägg revbenen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…