Revbenspjäll i stekgryta

Lättlagade revbenspjäll som hela familjen gillar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg köttiga revben
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 lagerblad
  • Ev 10 kryddpepparkorn
  • Vegetabilisk buljong eller köttbuljong
  • Vatten
  • 6-8 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk créme fraiche

Gör så här

  1. Dela revbenen.
  2. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Bryn några i taget i en stekgryta.
  4. När alla revbenen är bryta. Lägg dom i stekgrytan och häll vatten över så det precis täcker.
  5. Pressa och lägg i vitlöken, buljong, lagerblad och ev kryddpepparkorn.
  6. Koka ca 1 timma. Känn med en potatissticka, när köttet är färdigt. Ta bort lagerbladen.
  7. Gör en redning av mjöl, grädde och créme fraiche.
  8. Häll i redningen i stekgrytan och koka ca 5 minuter för att få bort mjölsmaken.
  9. Smaka av och krydda efter behag.
  10. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Hej! Mycket underbart recept. Kommer att göra det igen.
Underbart recept! Tack så mycket!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…