Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap

Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och uppvispad äggvita i smeten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör
  • Garnering:
  • 3 msk florsocker
  • Tillbehör:
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl lönnsirap

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, ricotta och mjölk. rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2-3 minuter på varje sida. Pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönnsirap.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…