Riktigt kladdiga revben – Really sticky ribs

Den här enkla marinaden förvandlar revbenen till kladdiga, smetiga och smaskiga spjäll, de är så goda. Tro mig!! Jag tycker att benen är godast kalla med mycket kladdig marinad. Se till att ha många servetter till hands...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 500 g passerade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk lättsaltat soja
  • 1 msk Worcestershire sauce
  • 3 msk honung

Gör så här

  1. *Ugn 225 grader.
  2. **Ugn 200 grader.
  3. Blanda alla ingredienserna i en stor skål.
  4. Lägg i revbenen och täck dem med marinaden.
  5. Lägg revbenen och marinaden i en bred och grund ugnsfast form.
  6. *Täck formen med folie och stek dem i 225 grader i ugnen i 35 minuter.
  7. **Ta bort folien från formen och stek revbenen i 200 grader i ugnen ytterligare 45-60 minuter, tills de blir klibbiga och nästan all sås har försvunnit. Vänd dem ett par gånger. Jag stekte dem sammanlagt nästan 2 timmar.
  8. Du kan tillaga revbenspjällen dagen innan och förvara dem i kylskåpet. Jag tycker att benen är godast kalla med mycket kladdig marinad.

Kommentarer

Jag lagar numera dessa revben varje jul, ingen vill vara utan dom! Jag tillsätter faktiskt några droppar rökarom så det blir Hickorysmak, underbart gott! Verkligen ett av mina favoritrecept!
Va gott!!! Tack
Flytande honung är lättast tycker jag. Lycka till!! Hoppas att du också gillar revbenen :-)
Är det flytande eller fast honung?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…