Ris- och räklåda

Bjuder ofta på detta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Minst 500 g oskalade räkor
  • 1 - 1½ burk tonfisk
  • 2½ dl ketchup
  • 2½ dl majonnäs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • ris
  • Ev 5 msk grädde
  • Garnering:
  • 4-6 hårdkokta ägg
  • 1 knippa dill

Gör så här

  1. Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till.
  2. Koka riset i köttbuljongen.
  3. Lägg det i en form där det får kallna.
  4. Skala räkorna.
  5. Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås.
  6. Blir den för tjock kan den spädas med grädde.
  7. Bred ut såsen ovanpå riset.
  8. Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar.
  9. Servera med bröd och en sallad

Kommentarer

Så gott men gjorde med krabba istället för tonfisk.
ja detta var gott säger bara mmm vad gott
Superbra rätt! Bara att ta fram från kylen när det är dags... Ersatte buljongtärningen med salt och peppar, samt hade grädden i. Denna gången hade jag räkor som låg i spad... Går även utmärkt att variera med bulgur istället för ris! Högsta poäng!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…