Risotto med pumpa och röd paprika

345 kalorier per portion Pumpa är rätt svår att få tag på ibland men det går även bra med squash.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g pumpa eller squash
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • 3 dl avorioris
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 5 dl kokande grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 2 knippor persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär pumpan eller squashen i 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprikorna i 5 cm långa strimlor.
  3. Lägg alltihop i en långpanna, salta och peppra.
  4. Rosta grönsakerna i ugnen i 15 minuter, vänd dem en gång under tiden.
  5. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan.
  6. Värm en kastrull med oljan. Fräs lök och vitlök på svag värme tills det mjuknat, ca 5 minuter.
  7. Tillsätt riset och blanda om.
  8. Späd med vin och buljong. Koka på svag värme under lock i 20 minuter.
  9. Vänd försiktigt ned de rostade grönsakerna i riset, salta och peppra om det behövs.
  10. Strö över hackad persilja och servera.

Kommentarer

hej jag funderar på göra på att göra detta underbara receptet och då undrar jag om man måste man använda torrt vin? mvh lalang

Liknande recept