Risotto med skinka och broccoli

En vardagsversion av risotto. Man kan byta ut broccolin mot andra grönsaker, som t ex ärtor eller bönor. Gott gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Olivolja till stekning
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1½ l varm buljong
  • Lite finhackad vitlök efter smak
  • 100 g tunn skinka, i strimlor, ev mer efter smak och tycke
  • 300 g risottoris
  • 150 g små broccolibuketter
  • 2 kvistar timjan
  • Riven ost till servering
  • Färskmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk, 3-4 min. Lägg i vitlöken och skinka tills den fått lite färg. Lägg i riset och rör runt 1-2 min. Ha i lite buljong i pannan och rör runt. När nästan allt kokat in, häll på mer och rör.
  2. Upprepa detta tills all buljong är använd. Ca 20 minuter. Ha i broccolin i risotton och koka i 5 min till. Ha i timjan i pannan och servera med lite riven parmesan eller annan stark ost.
  3. Tips: Om du använder brunt ris, fullkorn, så kan du hälla på all buljong på en gång.
  4. En portion innehåller 420 kcal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…