Rissallad med skaldjur, tonfisk och modifierad rhode island-dressing

Perfekt om man har lite överbliven tonfisk eller kokt ris hemma :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 port ris kokt med lite gurkmeja och/eller saffran som fĂ„tt kallna
  • 2 msk fĂ€rdig rhode island-dressing (jag anvĂ€nde felix lĂ€ttdressing)
  • Knappt Âœ dl lĂ€t tcreme fraiche
  • Âœ msk mango chutney
  • Âœ msk sweet chilisĂ„s
  • Machesallad:
  • Crabfish
  • Âœ burk tonfisk i vatten (ca 60 g)
  • RĂ€kor
  • Musslor
  • LIte fetaost (behövs inte men Ă€r ju gott)
  • KörsbĂ€rstomater
  • Frukt (jag hade sharon, jordgubbar och physalis)
  • Rödlök
  • Keso (sĂ„ mycket man vill)

Gör sÄ hÀr

  1. Blanda rhode island-dressing, creme fraiche, mango chutney och sweet chilisÄs. VÀnd ner hÀlften av sÄsen i det kokta riset och stÀll det i kylskÄpet medan du förbereder resten.
  2. Bottna tallriken med machesallad. Fördela sedan övriga ingredienser (förrutom keson) i lagom mÀngd runtomkring lite snyggt.
  3. Blanda sedan keson med den andra halvan av rhode island-sÄsen i en liten skÄl att ha som en trevlig röra vid sidan om
  4. LÀgg risblandningen ovanpÄ machesalladen.
  5. Smaklig mÄltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

JĂ€ttegod rulle som alla som har smakat den Ă€lskar den. VĂ€ldigt lĂ€tt att göra dessutom. i det receptet jag hittade sĂ„ var det halva…