Röda linsbollar i röd currysås

En smakexplosion i munnen är dessa frasiga och goda bollar i ljuvlig sås. En riktigt god vegetarisk rätt som den mest inbitna köttätaren tycker om, tro mig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk vita bönor, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 röd paprika
  • ½ gul lök
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk neutral olja
  • Röd currysås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 140 g färsk spenat
  • Salt
  • Gott till:
  • Kokt ris eller annat gryn
  • Koriander

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna lite. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Mixa linser och bönor i en matberedare. Lägg över i en bunke.
  2. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Hacka koriandern.
  3. Vänd ner paprika, lök, mjölblandning och koriander i de mixade bönorna. Blanda ordentligt. Forma till 20 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem på medelvärme i ca 7 minuter tills de fått fin färg.
  4. Röd currysås:
  5. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan i någon minut. Fräs löken med curryn tills den mjuknat något. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt limeskal (endast det gröna), limesaft och vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  6. Servera linsbollarna i currysåsen och gärna med kokt ris eller annat gryn. Toppa med lite koriander.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept