Rödbetsbiffar med bulgur och morotstzatziki

De här biffarna är bland det godaste jag vet, och väldigt enkla och billiga. Non-egg går bra att byta ut mot en tsk bakpulver eller sojamjöl. Servera till bulgur och en morotstzatziki.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rödbetsbiffar (10st):
  • 3 rödbetor
  • 1 stor potatis
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk Non Egg
  • Sesamfrön
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Bulgur med massa gott (2 port):
  • 1 dl bulgur
  • Broccoli
  • Russin
  • Pumpakärnor
  • Curry
  • Gurkmeja
  • Lime
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetor och potatis och hacka löken fint. Blanda 2 tsk Non egg med vatten. Rör runt ingredienserna i en bunke och häll på ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan. Forma till biffar, vänd i sesamfrön och stek på medelhög värme.
  2. Koka upp bulgur tillsammans med 2 dl vatten, gurkmeja, curry och salt. Koka broccolin mjuk men fortfarande spänstig i en seperat kastrull. Rosta pumpakärnorna på hög värme. Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.

Kommentarer

Jag skall testa detta recept ikväll då detta verkar vara en god variant. Men vart tog morotstzatsikin vägen? Är medlem i Djurens rätt sedan 70-talet men har inte lyckats hela vägen mot veganlivet. Men jag jobbar mot det målet, vilket är svårt när man inte är ensam i familjen...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…