Rödbetschutney

Passar speciellt bra till viltkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g päro, 400 g netto)
  • 1500 g rödbetor (1000 g netto)
  • 50 g ingefära
  • 10 g kryddpeppar
  • 5 g svartpeppar
  • 4 kryddnejlikor
  • 250 g rödlök
  • 50 cl rödvinsvinäger
  • 4 lagerblad
  • 150 g cassonadesocker, brunt
  • 150 g gula russin
  • 10 g havssalt
  • 50 g riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala päronen och skär dem i små tärningar.
  2. Tvätta rödbetorna oc skala dem.
  3. Riv på grovt rivjärn direkt ned i syltgrytan.
  4. Skala och riv ner färsk ingefära.
  5. Stöt kryddpeppar och svartpeppar i en mortel tillsammans med kryddnejlikan och häll i syltgrytan.
  6. Finhacka rödlöken.
  7. Häll alla ingredienserna utom pepparroten i syltgrytan och koka upp under omrörning.
  8. Sätt ner värmen och koka sakta under omrörning då och då (rödbetschutney bränns lätt vid om man inte rör om noga).
  9. Efter ca 45 minuter och rör om noga.
  10. Fyll genast upp i steriliserade burkar och skruva omdelebart på locken.
  11. Vänd burkarna upp och ned.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…