Rökig paprikaaioli

Hemgjord aioli med rökt paprikapulver. Om man inte hittar det goda spanska paprikapulvret kan man använda vanligt och tillsätt lite cayenne för hettan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ tsk dijonsenap
  • 1 tsk rökt paprikapulver, tex. La Chinata
  • 2 ½ dl neutral rapsolja
  • 2 ½ krm salt

Gör så här

  1. Separera äggulor och-vitor. Lägg gulorna i en mixerkanna eller smak hög kanna.
  2. Tillsätt vinäger, senap och ½ tsk paprikapulver. Häll över oljan.
  3. Mixa snabbt ihop med en stavmixer till en krämig och fin aioli.
  4. Smaka av med salt och toppa aiolin med ytterligare ½ tsk paprikapulver.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept