Rökta rödbetor med grillad oxfilé

I det här receptet används rosmarin för att skydda rödbetorna från den direkta hettan från kolen. Man kan även ugnsbaka rödbetorna på 200 grader i 1½ timma - det är också jättegott, men man får inte den härliga röksmaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 små rödbetor med blasten avskuren
  • Bladen från en liten knippa rosmarin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk extra fin jungfruolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Bladen från en liten knippa bladpersilja, hackade
  • Bladen från en liten knippa dragon eller basilika, grovhackade
  • 4 skivor oxfilé à 100 g

Gör så här

  1. Tänd grillen. Lägg de oskalade rödbetorna på ett dubbelt lager ugnsfolie, ca 30 cm långt, 60 cm ovikt. Strö på rosmarinbladen. Vik upp folien, lägg ihop kanterna och snurra ihop ändarna. Stick med kniv ett par hål i folien på olika ställen, så att röken kan komma in och ge smak åt rödbetorna. Lyft av grillgallret och placera försiktigt foliepaketet bland kolen - lägg också ett par kol ovanpå paketet. Rödbetorna är färdiga när de är mjuka, vilket tar 30-40 minuter. Ta upp paketet och låt svalna.
  2. Öppna det och ta ut rödbetorna. Släng rosmarinen. Skala rödbetorna när de har svalnat lite. Släng skalet. Skär rödbetorna i oregelbundna bitar och lägg dem i en bunke. Tillsägg vinäger, extra fin jungfruolja, rikligt med salt och peppar samt hälften av persiljan och dragonen. Blanda, smaka av och krydda om så behövs.
  3. Gnid in köttskivorna med lite av dressingen. Lägg dem på grillen och grilla dem som du vill ha dem. Vänd dem en gång i minuten. Lägg upp köttet på en tallrik och låt det vila. Fördela rödbetorna på två tallrikar. Toppa med två skivor kött och en sked kesodressing (se annat recept) på varje tallrik. Strö över resten av örterna och bara njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…