Rosépepparstekt fläskfilé

I den här rätten får filén sällskap av en gräddig äppelsås och en god sallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • Sås:
  • Sky från köttet
  • 3 msk vatten
  • 3-4 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Rosépeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • Sallad:
  • 1 ask ruccola (c:a 80 g)
  • 1 endive
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 1 dl parmesan (hyvlad)
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla köttet med olja och krydda med salt och rosépeppar. Bryn runt om ca 5 minuter. Efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter. Ta upp köttet och håll det varmt.
  2. Häll vatten, äppeljuice och grädde i stekpannan och sjud under omrörning 3-5 minuter. Smaka av med salt, rosépeppar och senap.
  3. Blanda salladssorterna med parmesan, pinjenötter och olja. Salta och peppra.
  4. Servera köttet med kokt potatis, såsen och salladen.
  5. Hoppas det smakar!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…