Rostat potatissallad med örtolja

Rostad potatis och den goda örtoljan sätter piff på den här goda salladen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 bunt grön sparris
  • 1 bunt salladslök
  • 150 g sugar snaps
  • 1 knippe rädisor
  • 10 körsbärs- eller pärltomater, röda
  • 10 små tomater, orange
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • Örtolja:
  • 80 g babyspenat
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk basilika
  • ½ dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen om det behövs och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och blanda runt. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  3. ansa sparrisen, dela och koka den i ca 3 minuter, spola genast av i kallt vatten. Ansa och skiva salladslöken. Koka sugar snapsen och salladslöken i ca 1 minut. Spola genast av i kallt vatten. Dela rädisor och tomater, skiva rödlöken tunt.
  4. Mixa spenat, vinäger, basilika och olja med en stavmixer.
  5. Blanda alla ingredienser till salladen och häll örtoljan över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept