Rostbiff i marinad med färska örter

Fantastikt gott. Bra buffémat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk mellanmalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano
  • 1 burk cocktailkapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen.
  3. Stek tills termometern visar 59° C eller högre beroende på hur röd man vill ha steken. Det tar 1½–2 timmar.
  4. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  5. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
  6. Servera med ugnsrostade grönsaker.

Kommentarer

Fungerar fint å koka sås på spadet också. Kokade upp hade i grädde och en klick honung. Mums!
Detta ska jag testa. Lät gott.

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.