Rotfruktsgryta med kantareller smalmat

En god helg gryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötkött tex högrev eller grytbitar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl rödvin
  • 2 gula lökar
  • 2 persiljerötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl förvällda stekta kantareller
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn det. Krydda med salt och peppar.
  2. Strö över mjöl och rör om. Häll över buljong och vin.
  3. Skär löken i klyftor, dela vitlöksklyftor i halvor.
  4. Lägg ner i grytan tillsammans med morötter,persiljerötter och rotselleri i bitar. Smaksätt med rosmarin och ytterliggare salt och peppar. Låt puttra drygt 1 timme. Tillsätt kantareller och persilja strax före servering
  5. Servera med pasta eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept