Rotfruktspytt med sting

Gott med fisk eller en köttbit till eller att äta som det är!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor kålrot
  • 3-4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk rapsolja
  • 0,5-1 röd färsk chili, eller 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • 2-3 msk honung
  • 2 msk sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Skala kålroten med kniv och morötterna med potatisskalare. Skär rötterna i tärningar ungefär 1x1 cm. Skala och finhacka löken. Häll oljan i en ganska stor gryta. Lägg i rotfruktstärningar och lök och fräs ett par minuter.
  2. Klyv chilin på längden, skrapa bort kärnorna och strimla den. Rör ner chilin i rotfrukterna eller tillsätt sambal oelek, ingefära och vitlök. Blanda ner vinäger, honung, salt och timjan, rör om och häll på vatten.
  3. Koka upp och sjud under lock tills rotfrukterna mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Ta av locket, höj värmen, låt det mesta av vätskan koka bort och smaka av.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr